Entra en vigor l'Impost sobre Begudes Ensucrades Envasades (IBEE)

29 Maig 2017

El Parlament de Catalunya, amb data de 27 de març de 2017, va comunicar l’aprovació de l’Impost sobre Begudes Ensucrades Envasades (IBEE), de 22 de març, que grava el consum de begudes ensucrades envasades.

 

Les empreses distribuïdores residents a l’estat espanyol hauran de presentar l’autoliquidació de l’impost trimestralment, des de l'ACV estem treballant per poder clarificar i donar tota la informació necessària per l’aplicació de la Llei a les empreses associades. Per aquest motiu, el passat dia 4 d’abril, en Giuseppe Cerea, Francesc Company, Toni Romero i Rafael Cubarsí, es van reunir amb Marta Espasa, Directora de Tributs i Jocs de Catalunya amb motiu de l’aprovació de l’IBEE. Tot i que la llei estava aprovada es va obrir un període de consultes durant el qual es recollien els dubtes i desacords dels associats per a presentar les esmenes corresponents a la Direcció de Jocs i Tributs.

A continuació us adjuntem les qüestions presentades i les respostes obtingudes:

1.- Empresa de Vènding amb seu a Catalunya i delegacions a altres províncies de l`Estat Espanyol. L’empresa de Vènding és responsable de la declaració de l’IBEE?

RESPOSTA: Sí, és responsabilitat de l’empresa de Vènding.


2.- Empresa de Vènding amb seu a l`Estat Espanyol o Unió Europea, i delegació en Catalunya. L’empresa de Vènding és responsable de la declaració de l’IBEE?

RESPOSTA: Sí, és responsabilitat de l’empresa de Vènding.

 

3.- Empreses de Vènding situades a la perifèria de Catalunya (Tarragona, Lleida) amb màquines fora de Catalunya. L’empresa de Vènding és responsable de la declaració de l’IBEE?

RESPOSTA: Sí, és responsabilitat de l’empresa de Vènding.

 

4.- Empreses de Vènding que fan venda d’OCS a sales de direcció. La declaració del impost la fa l’empresa de Vènding?

RESPOSTA: L’empresa de Vènding repercutirà l’augment de l’impost a la factura corresponent.


5.- L’empresa de Vènding que tingui una declaració de l’impost negativa ha de fer una declaració complementària?
6.- En el cas de les màquines que només funcionen amb efectiu, hi ha dificultats tècniques en aplicar l’increment exacte. Caldrà fer un incrementant 0,05 € o bé de 0,10€ per beguda.
7.- Pel que fa al producte caducat, es pot estudiar la possibilitat de fer una autoliquidació anual?

(Les darreres preguntes resten pendents de resposta)

  • Social network:


Associació Catalana de Vènding Centre de Negocis i Convencions BCIN C/Marcus Porcius, 1 Pol. Ind. Les Guixeres Badalona Barcelona 08915. Contacte: info@acvending.cat 900 82 87 80
Un projecte d'El Ginjol Edicions.